Badalona rebrà 18,5 milions d'euros segons el projecte de pressupostos de 2024

Badalona rebrà 18,5 milions d'euros segons el projecte de pressupostos de 2024
Berta Soler Mercader
28/02/2024 - 20:37

Badalona - Està previst que Badalona rebi 18,5 milions d'euros en inversions aquest 2024, d'un total de 2.975 milions per invertir al conjunt del territori català. Aquestes xifres s'inclouen dins el projecte de pressupostos de la Generalitat d'enguany, presentat aquest dimecres i pendent de ser aprovat pel Parlament de Catalunya. El projecte preveu una despesa total de 43.673 milions d'euros, un nou màxim històric que suposa un creixement del 68% en els darrers 10 anys.

Fondo de Pantalla Wallpaper Escritorio Collage Fotografías Aesthetic Minimalista Pastel (35)

D'entre tots els projectes a la ciutat, el gran gruix de despesa es destinarà als projectes d'urbanització de l'Àrea Residencial de l'Estrella, la de Sant Crist, i la del Passeig Fortuny, que sumen un total de 9.812 milions d'euros. Els pressupostos també preveuen inversions d'uns 2.320 milions d'euros per les escoles Badalona Port i Ventós Mir. La Generalitat també destinarà més de 700.000 euros en la nova construcció del CAP Gorg. Paral·lelament, el hub Catalunya Media City rebrà 10 milions d'euros, 9 destinats a Sant Adrià de Besòs i 1 a Badalona.

Fondo de Pantalla Wallpaper Escritorio Collage Fotografías Aesthetic Minimalista Pastel (36)
Projectes d'inversions a Badalona.

Recordem que el projecte de pressupostos de moment compta amb el suport del Partit dels Socialistes de Catalunya, però des del Govern, criden a En Comú Podem i Junts a fer-hi confiança. La sessió on es votarà l'aprovació dels pressupostos està prevista pel pròxim 14 de març al Parlament de Catalunya.

Ho explica la consellera d'Economia, Natàlia Mas:

Un cop aprovats, els comptes repartiran a les comarques de Barcelona més de 1.190 milions, és a dir, un 8,9% més que l'any passat. De fet, altres municipis del Barcelonès Nord rebran també aportacions econòmiques: Sant Adrià de Besòs rebrà gairebé 14 milions, Santa Coloma de Gramenet rebrà més de 4 milions i mig i Tiana rebrà quasi mig milió.