Badalona reclama inversió urgent per als barris vulnerables: 'És la punta de l'iceberg'

Badalona reclama inversió urgent per als barris vulnerables: 'És la punta de l'iceberg'
Sara Nicolàs i Susana Soldado
08/06/2023 - 14:49

L'Ajuntament de Badalona es compromet a reforçar els protocols i la coordinació per evitar nous casos d'agressions sexuals

Badalona - L'Ajuntament reclama a la Generalitat inversió urgent per fer front a la vulnerabilitat extrema que viuen alguns barris de la ciutat. És la demanda del govern local a l'executiu català durant la reunió urgent que han mantingut aquest dijous per abordar els darrers casos d'agressions sexuals a menors produïts a la ciutat. A la trobada hi han assistit els actuals responsables de les regidories de Feminismes i Serveis Socials, així com els cossos de seguretat i diferents departaments de la Generalitat.

REUNIO DECLES TELEMATICA

Des de Serveis socials han posat sobre la taula la situació d'extrema exclusió social de determinats barris de Badalona. Alerten de la necessitat d'inversió per part d'administracions supramunicipals, com ara la Generalitat que, asseguren, no ha posat els recursos necessaris per revertir la situació. L'encara responsable de Serveis Socials, David Torrents, assegura que sense aquesta inversió moltes famílies quedaran totalment excloses del sistema i que Badalona, amb els casos que s'han denunciat, 'és tans sols la punta de l'iceberg'.

No ens podem permetre que hi hagi barris en risc d'exclusió tan gran, amb vulnerabilitat extrema i amb entitats del tercer sector que alerten d'actituds masclistes entre els més petits.

Torrents ha admès que la coordinació entre les administracions ha fallat i és per això que han acordat traslladar un document a la Generalitat per abordar les errades detectades per part del govern local. L'actual regidora de Feminismes, Aïda Llauradó, ha afirmat que durant la reunió d'aquest dijous s'ha manifestat un compromís ferm per part de totes les administracions per millorar la coordinació i fer front a l'acumulació de casos.

S'ha de fer una valoració objectiva del que està passant per saber com atendre la víctima i com fer prevenció.

Llauradó també ha anunciat que aquest mes de juny comencen els tallers d'educació sexoafectiva a escoles de primària, una tasca que qualifica de molt urgent. Uns tallers que arribaran el pròxim curs a un total de 1.300 alumnes de cinquè i sisè. En aquest sentit, des de serveis socials asseguren que fa mesos que les entitats socials de la ciutat alerten d'un increment de les actituds masclistes entre els més petits.

Declaració institucional de tot el ple municipal

La reunió telemàtica ha precedit un ple extraordinari on tots els grups municipals han condemnat i rebutjat l'agressió sexual patida per una menor el passat cap de setmana. En una declaració institucional, el ple s'ha reiterat en la voluntat de personar-se com a acusació popular per defensar la víctima i s'ha posat a disposició de la resta d'administracions públiques per coordinar les actuacions necessàries.

PLE EXTRAORDINARIA

Llegit per l'actual responsable de feminismes, Aïda Llauradó, el text manifesta la voluntat del consistori de posar-se a disposició de la víctima, la família i el seu entorn proper per oferir qualsevol tipus d'ajuda. També s'ha fet una crida a la ciutadania per actuar davant tots els casos de violència masclista.