Badalona reclama urgentment a Madrid sorra a les platges per no perdre el distintiu Bandera Blava

Badalona reclama urgentment a Madrid sorra a les platges per no perdre el distintiu Bandera Blava
Redacció
08/05/2024 - 16:17

Badalona - El govern local reclama al Ministeri per a la Transició Ecològica que aporti amb urgència sorra a les platges per no perdre la Bandera Blava de les platges de l'Estació, del Coco i del Pont del Petroli.

L'alcalde Xavier García Albiol assenyala que els darrers dos temporals, que han tingut lloc després d'aconseguir les banderes blaves, han provocat una reducció de l'amplada i un deteriorament de les condicions d'accessibilitat. Per aquest motiu, diu, és urgent que el Ministeri aporti sorra a les platges per no perdre aquesta qualificació i, també, per garantir el seu ús durant la temporada de bany per part de tots els badalonins.

Per altra banda, el govern local remarca que el port de Badalona i les platges del Coco i de la Marina enguany han estat guardonats amb la Bandera Blava. També l'Escola del Mar, Centre d'Estudis Marins de Badalona i l'Escola de Natura Angeleta Ferrer repeteixen com a centres Bandera Blava, reconeguts per la seva tasca pedagògica i divulgativa en matèria d'ecosistemes marins.

En canvi, la platja dels Pescadors ha perdut la seva bandera blava. Un distintiu que, recordem, és atorgat per un jurat internacional i reconeix els serveis, la gestió ambiental, la seguretat a les zones de bany, les seves instal·lacions i la qualitat de l'aigua.