Badalona registra 72 delictes per cada 1.000 habitants en els últims 12 mesos, una xifra inferior a la mitjana catalana

Badalona registra 72 delictes per cada 1.000 habitants en els últims 12 mesos, una xifra inferior a la mitjana catalana
Àlex Sisó
14/11/2023 - 21:03

Badalona - Badalona es troba per sota de la mitjana catalana pel que fa a fets delictius. Així ho ha assegurat, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, qui ha participat en la Junta de Seguretat Local celebrada aquest dimarts al Centre Cultural El Carme. Elena també s'ha compromès a continuar incrementar el nombre d'agents dels Mossos d'Esquadra , amb l'objectiu de passar dels 17.000 agents actuals als 22.000 el 2030, al conjunt de Catalunya.

La trobada ha estat presidida per l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, qui ha valorat positivament que Badalona es trobi per sota de la mitjana catalana pel que fa als fets delictius. Segons dades presentades pel Departament d'Interior, si la mitjana en els darrers 12 mesos se situa en 77 delictes per cada 1.000 habitants, a Badalona són 72. Tot i que s'està anant per bon camí, Albiol assegura que no es pot estar satisfet i cal continuar treballant. Albiol ha lloat la feina dels agents de la Guàrdia Urbana i s'ha compromès a destinar més recursos materials, ampliar el nombre d'agents i ha reiterat el seu compromís d'instal·lar una nova caserna de la Guàrdia Urbana, compartida amb Mossos d'Esquadra, a la zona sud de Badalona. Escoltem l'alcalde de Badalona.

Que els delictes a Badalona es trobin per sota la mitjana catalana, segons el conseller d'interior, es deu a la bona coordinació entre els agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra. En aquest sentit, Elena es compromet a destinar més afectius dels Mossos per ajudar a la seguretat del veïnat.

Un altre punt que s'ha tractat a la Junta Local de Seguretat ha estat el protocol d'actuació de la Guàrdia Urbana per als casos d'ocupacions il·legals conflictives. Tot i que no han transcendit gaires detalls, l'alcalde ha anunciat que es presentarà durant les pròximes setmanes, un cop s'acabi de perfilar. Afirma que serà una 'eina molt potent' per lluitar contra aquesta problemàtica. Ha detallat que durant el passat cap de setmana, la Guàrdia Urbana va aconseguir aturar cinc ocupacions conflictives a la ciutat.

junta seguretat 2