Badalona registra prop de mig miler d'incidències per plagues entre gener i agost

Badalona registra prop de mig miler d'incidències per plagues entre gener i agost
Àlex Sisó
03/10/2023 - 18:47

Badalona - Badalona ha registrat prop de 500 incidències ciutadanes per plagues entre l'1 de gener al 31 d'agost. Una xifra que suposa un 10% més que en el mateix període del 2022. Els barris de Casagemes, Centre, Llefià, Morera i Bonavista són els que registren més queixes, sobretot per la presència de paneroles. La calor, una xarxa de clavegueram antiga, la proximitat al mar i la brutícia són alguns dels factors que contribueixen a la proliferació d'aquests insectes.


Les paneroles, els mosquits o les rates són les plagues més comunes en entorns urbans. En els últims anys, els efectes de la crisi climàtica han provocat que apareguin més aviat i que marxin més tard i, per tant, estiguin presents més enllà dels mesos d'estiu. Des de Lokímica, empresa encarregada del control de plagues a Badalona, han detectat un increment generalitzat de la presència de paneroles a la ciutat. Els rosegadors i altres plagues, en canvi, han disminuït. Ho ha explicat al Badalona Matí l'Andreu García, delegat de Lokimica a Catalunya.

Quan l'Ajuntament de Badalona rep queixes relatives a plagues, sempre s'activa un avís a l'empresa Lokímica i un tècnic es desplaça per fer les corresponents actuacions i seguiment. Un cop a l'any, cap al maig, s'inicia la campanya de control de plagues a tots els barris de la ciutat, per tal d'aconseguir frenar la proliferació durant els mesos d'estiu, quan acostuma a ser més activa. Meritxell Surra, tècnica de Salut de l'Ajuntament de Badalona.

La resistència de paneroles i ratolins a alguns tractaments o l'arribada de noves plagues, com la vespa asiàtica, són alguns dels fenòmens que preocupen a empreses com Lokímica. Nous reptes que obliguen als treballadors del sector a professionalitzar-se constantment.