Badalona regularà l'ús del patinet elèctric en una nova ordenança de mobilitat

Badalona regularà l'ús del patinet elèctric en una nova ordenança de mobilitat
Susana Soldado
05/06/2024 - 13:19

Badalona - Badalona tindrà una nova ordenança de mobilitat per regular, entre d'altres, l'ús del patinet elèctric. L'àrea de via pública treballa per actualitzar la normativa actual de la ciutat i adaptar-la a la legislació europea i a l'avantprojecte de llei aprovat pel govern espanyol que obliga als usuaris d'aquest vehicle de transport personal a tenir una assegurança de responsabilitat civil.

El govern local veu amb preocupació l'increment d'accidents vinculats amb l'ús del patinet elèctric. Tot i no tenir dades de sinistralitat al respecte a Badalona, el darrer informe del RACC apunta que tot i que només un 1% dels veïns de Barcelona fan servir aquest tipus de vehicle, la sinistralitat representa prop del 5,5% del total. Segons ha explicat el responsable de mobilitat de l'Ajuntament de Badalona, David Mejía, el govern està actualitzant l'ordenança actual per incloure la normativa de l'estat. Entre d'altres qüestions, la normativa inclourà la obligatorietat d'ús del casc o de tenir una assegurança.

Fins ara, l'ajuntament aplicava la normativa de la Direcció General de Trànsit i el 2023 es van imposar unes 500 sancions. La nova ordenança de mobilitat és un dels temes en què treballa l'àrea de Via pública, però sobre la taula té altres temes més urgents. Un d'ells, licitar els contractes per a la senyalització viària dels carrers i la semaforització. Segons explica Mejía, tots dos estan caducats i són bàsics per millorar la mobilitat a la ciutat. Assegura que la licitació es pot publicar aviat.