Badalona ret homenatge a l'alcalde Xifré en el 83è aniversari del seu afusellament

Badalona ret homenatge a l'alcalde Xifré en el 83è aniversari del seu afusellament
Judit Larios
27/02/2023 - 16:27

Badalona - L'associació cultural Alcalde Xifré ha commemorat aquest diumenge el 83è aniversari de l'afusellament de Frederic Xifré. Ho ha fet en un acte amb la presència de la família i en què, per primera vegada, hi havia representació de tots els grups municipals. Enguany, a més, s'espera poder inaugurar aviat un monument per recordar la figura del republicà.

Per sisè any, l'associació ha homenatjat el qui va ser l'alcalde de Badalona entre 1936 i 1937, Frederic Xifré, que va ser afusellat durant el franquisme. Una setantena de persones s'ha aplegat a la plaça que porta el seu nom en un acte per recuperar la memòria històrica. Enguany, tots els grups municipals hi han estat presents, inclòs el PP, que no havia assistit a cap de les edicions anteriors. Un gest que la resta de grups ha valorat, tot i que li han recriminat que el seu partit no faci polítiques per obrir les fosses comunes arreu de l'Estat i identificar les víctimes del franquisme. Jordi Tugas, president de l'associació cultural, també ha recordat que Xifré no va ser l'únic alcalde de la zona afusellat.

D'altra banda, l'associació està treballant amb el govern local per col·locar un monument de Frederic Xifré a la plaça. Segons han explicat, només falta ultimar-ne els detalls, com ara determinar quina serà la seva ubicació. Així, la intenció és que de cara a l'homenatge de l'any vinent, l'ofrena floral ja es pugui fer sota la seva estàtua enlloc de sota la placa amb el nom de la plaça.

WhatsApp Image 2023-02-26 at 13.20.34