Badalona s'enfronta a més d'una trentena de desnonaments en 16 dies

Badalona s'enfronta a més d'una trentena de desnonaments en 16 dies
Susana Soldado/ Sara Nicolàs
18/09/2023 - 13:36

Badalona - Badalona s'enfronta a més d'una trentena de desnonaments durant les darreres dues setmanes de setembre, segons comptabilitza la Plataforma Sant Roc Som Badalona. L'entitat denuncia que en la majoria dels casos existeixen informes de vulnerabilitat en haver-hi menors o persones discapacitades. Perfils que, segons la llei catalana de l'habitatge, podrien adherir-se a un lloguer social.

DESNONAMENT 4

La Natàlia i la seva parella conviuen a Sant Roc amb els seus quatre fills menors. Des de fa quatre anys estan a l'espera d'un habitatge de la Mesa d'Emergència. Però, tot i que compleixen amb tots els requisits, han estat a punt de ser desnonats del seu pis. Ara tenen només quinze dies per trobar una alternativa, malgrat haver intentat negociar amb la propietat de l'habitatge un lloguer social. 'Jo no em nego a pagar un lloguer' afirma.

La Plataforma Sant Roc Som Badalona denuncia que no s'està complint la llei de l'habitatge

Com la Natalia, a Badalona existeixen moltes famílies que, tot i tenir dret a un lloguer social, estan en risc de ser desnonades. Moltes reben l'ajuda de la Plataforma Sant Roc Som Badalona, que denuncia que els grans tenidors es neguen a oferir aquesta possibilitat, malgrat ser obligatori per llei. Segons expliquen, només la SAREB està signant aquests contractes. 'Tots hem sentit a dir que una família amb menors no pot ser desnonada, doncs sí, pot ser desnonada, igual que una persona malalta o amb una discapacitat', denuncia el portaveu de la Plataforma Sant Roc Som Badalona, Carles Sagués.

DESNONAMENT 2

Des de l'entitat exigeixen al govern actual forçar als grans tenidors com Divarian, amb centenars de pisos a Badalona, a negociar lloguers socials. A més, la plataforma denuncia desconèixer quines polítiques d'habitatge té l'executiu de Garcia Albiol. 'Del nou govern local no hem sentit ni una sola paraula sobre la problemàtica ni sobre quines polítiques vol portar a terme per combatre la manca d'habitatge', assegura Sagués.

DESNONAMENT

La plataforma ha començat la setmana amb quatre desnonaments en un mateix dia. Dos s'han suspès des del jutjat a primera hora de matí. El tercer, el de la Natàlia, s'ha ajornat quinze dies, mentre que el darrer, el cas d'una dona discapacitada amb dos menors a càrrec, té al davant un més per solucionar la seva situació després de veure com el seu desnonament s'ajornava trenta dies.