Badalona serà una de les seus de la biennal Manifesta 15 Barcelona 2024

Badalona serà una de les seus de la biennal Manifesta 15 Barcelona 2024
Redacció
28/07/2023 - 14:38

Badalona - El certamen, que se celebrarà del 8 de setembre al 24 de novembre del 2024 a la capital catalana, i busca repensar Barcelona i la seva àrea metropolitana des de l'àmbit de la cultura.
L'edició barcelonina del Manifesta 15 mira d'explorar models alternatius sobre com democratitzar institucions culturals i com descentralitzar la cultura contemporània a Catalunya.
Manifesta 15 Barcelona ha creat un nou marc per a la investigació social i ecològica, accions i intervencions a càrrec de deu participants que ja estan duent a terme una recerca a tota la regió metropolitana de Barcelona. En aquesta fase prebiennal, quan falta més d'un any per a la inauguració oficial de la biennal, els participants seleccionats investiguen components temàtics específics en tres punts: al llarg del riu Besòs, el delta del Llobregat i la serra de Collserola. Aquestes investigacions, en col·laboració estreta amb experts i comunitats locals, portaran a formes noves i alternatives de cridar l'atenció sobre la crisi climàtica i identificaran algunes de les transformacions ecològiques i socials necessàries a la regió.