Badalona té un mercat de lloguer deteriorat: inflació immobiliària i rendes que no augmenten

Badalona té un mercat de lloguer deteriorat: inflació immobiliària i rendes que no augmenten
Berta Soler
05/02/2024 - 21:28

Badalona - Badalona té un mercat de lloguer deteriorat segons la Cambra de Comerç de Barcelona. Així ho destaca l'entitat en un estudi, on assenyala que l'augment del preu dels lloguers a la ciutat després de la covid ha estat molt pronunciat en comparació amb l'augment de les rendes. En aquest sentit, des del Sindicat de Llogateres reclamen a l'Ajuntament que emprengui accions per garantir més pisos socials.

Badalona és la segona ciutat de Catalunya on les famílies destinen més diners per pagar un habitatge. I és que des de la Cambra de Comerç alerten que la taca d'oli de la inflació immobiliària s'ha estès ja fins a grans ciutats de l'Àrea Metropolitana. Un dels motius, asseguren, és marxar a viure a municipis allunyats de la gran ciutat i compatibilitzar-ho amb el teletreball.

Ferran Esquius és tècnic del gabinet d'estudis de la Cambra Comerç de Barcelona:

Una situació que des del Sindicat de Llogateres consideren que és insostenible. Sostenen que hi ha massa pisos buits sense ocupar i demanen més implicació per part de les administracions.

Mercè Miralles, membre del sindicat:

Recordem que aquest mes de febrer està previst que es posi en marxa la limitació dels preus dels lloguers a 140 municipis, entre els quals hi ha Badalona.