Badalona, tercera ciutat amb espai per créixer

Badalona, tercera ciutat amb espai per créixer
Montse López
22/01/2024 - 18:26

Badalona - Badalona ha crescut en més de dos mil habitants (2.262) en el darrer any. Això ha fet que recuperi la tercera posició com a ciutat més poblada de Catalunya. L'entorn del canal del Gorg és la zona que més veïns acull i, segons Xavier Garcia Albiol, l'objectiu no és només créixer en nombre de població sinó en la qualitat dels serveis que s'ofereixen.

Set anys després de ser la quarta ciutat més poblada de Catalunya, per darrere de Terrassa, Badalona torna a ser la tercera amb 225.957 habitants. L'any 2021 només 6 persones separaven els dos municipis que han mantingut el pols per ser al podi. Al Gorg, on s'hauran construït més de 2.500 pisos quan acabi el projecte urbanístic, és la zona que més està creixent. Ho fa amb veïns provinents d'altres ciutats i fins i tot d'altres països. Per a l'alcalde de Badalona, és una satisfacció tornar a ser la tercera ciutat més poblada.


Garcia Albiol assegura que l'entorn del canal es convertirà en una nova centralitat d'aquí a 4 o 5 anys. Pel que fa a la resta de la ciutat, l'alcalde insisteix que es construiran pisos a preus assequibles en set solars que actualment estan buits. L'objectiu, diu, és evitar que els joves marxin de la ciutat.