Badalona tindrà onze refugis climàtics aquest estiu

Badalona tindrà onze refugis climàtics aquest estiu
Laia Martínez
13/06/2024 - 18:04

Badalona - Badalona disposarà aquest estiu d'onze refugis climàtics, entre parcs i equipaments municipals, tot i que els interiors romandran tancats durant l'agost, a excepció de la Biblioteca Joan Argenté de Canyadó que restarà oberta en horari especial, exercint de Biblioteca Central. La xarxa, a càrrec de l'AMB, tindrà més d'un centenar de nous espais aquest any, que donen cobertura al 84% de la població vulnerable dels municipis de l'àrea metropolitana. 'Des de l'AMB ajudem els municipis a detectar aquests espais, a fer una auditoria per veure quins espais s'adeqüen pel que fa a les condicions tèrmiques i d'adequació de l'espai', assenyala el conseller delegat d'Acció Climàtica de l'AMB, Guille López.

REFUGIS CLIMATICS MAPA
Mapa de l'AMB sobre refugis climàtics

Des de l'Ajuntament, la regidora de Medi Ambient Sònia Egea apunta que 'la nostra intenció és anar incrementant els espais per donar més cobertura a tota la ciutat'.

Refugis climàtics a Badalona

És una mesura que respon a l'augment de les temperatures i a la necessitat de proporcionar espais segurs i frescos. A la nostra ciutat, per exemple, es distribuirà en tres zones: racons naturals, biblioteques i casals cívics. En concret, seran el parc de Can Solei i Ca l'Arnús, de Can Barriga, de Nelson Mandela, de Nova Lloreda, de Torrents i Lladó i la plaça Amistat. També obriran la biblioteca de Lloreda, de Pomar, de Canyadó i Casagemas, i el centre cívic El Carme i el Casal Solidaritat Can Pepus. De manera excepcional, aquests espais ofereixen confort a la ciutadania en períodes de temperatures elevades. A diferència d'altres municipis, a Badalona no s'inclourà cap piscina. Sí que n'hi haurà obertes a Santa Coloma, Sant Adrià de Besòs i Tiana.

DSCF8912
Parc de la Bòbila, aquest matí

Les persones grans, els infants, les dones embarassades i alguns malalts són especialment vulnerables a la calor

Dels 115 refugis climàtics interiors que disposa la xarxa metropolitana, assenyala el conseller, durant l'agost hi haurà 68 oberts entre setmana. 34 obriran els dissabtes i 24, els diumenges. Però a Badalona, en el cas dels interiors, es mantindran tancats durant tot el mes. Recordem que l'any passat ja es van patir calors molt extremes, causades per la sequera. El conseller apunta que 'tenim el repte de fer arribar aquesta xarxa als diferents ciutadans i, en aquest sentit, hem incorporat la informació de la xarxa al Servei de Teleassistència'.

Notícia de TV:

Notícia del 13 de juny