Badalona transforma zones verdes en espais de poca necessitat hídrica

Badalona transforma zones verdes en espais de poca necessitat hídrica
Berta Soler Mercader
25/01/2024 - 20:50

Badalona - Badalona vol readaptar els espais verds de la ciutat i convertir-los en zones que requereixin poc recurs hídric en l'actual context de sequera. Així ho ha detallat la regidora de Medi Ambient, Sònia Egea, qui ha concretat que la ciutat podria entrar en fase d'emergència per sequera el 5 de febrer. Amb tot, des del govern català reiteren que només es canviarà d'escenari quan les reserves dels embassaments caiguin del 16% i no han donat cap data concreta.

WhatsApp Image 2024-01-26 at 18.53
La Rambla.

La regidora assegura que Badalona disposa d'una molt bona xarxa d'aigua freàtica per a tota la ciutat, que inclou l'aigua de la fuita de Canyet, i que permet regar i netejar els carrers. Amb tot, explica que des del govern s'està intentant reformar espais verds que estaven degradats, col·locant pedra o escorça i plantant espècies de poca necessitat hídrica. Algunes de les millores d'aquests parterres s'han fet ja a la Rambla o al barri de Pomar.

Sònia Egea, regidora de Medi Ambient.

Un sistema que des de la Fundació de la Jardineria i el Paisatge creuen que és útil per reduir el consum d'aigua.

David Gómez, director de la Fundació de la Jardineria i el Paisatge.

D'altra banda, la regidora de Medi Ambient ha assegurat que quan s'entri en fase d'emergència, es mantindrà igualment el reg d'arbustos i arbres a la ciutat gràcies a l'aigua freàtica i a la canonada de Canyet.

PARTERRE ZONA VERDA RAMBLA ESPAI VERD
Parterre de la Rambla.