Badalona treballa per crear espais segurs que evitin les agressions sexuals

Badalona treballa per crear espais segurs que evitin les agressions sexuals
Susana Soldado
18/07/2023 - 14:12

Badalona - L'Ajuntament vol crear rutes segures a la ciutat amb la implicació de restauradors i empreses d'oci. També en una campanya de sensibilització i prevenció de les violències sexuals. L'àrea de feminismes vol presentar el projecte a finals de setembre en el pròxim Consell de la Dona i, de moment, no n'ha donat més detalls.

Segons la responsable de Feminismes, Florència Badia, l'ajuntament vol implicar, a petició de la Plataforma 25N, l'oci nocturn i els restauradors per crear punts d'informació que serveixin a les persones com a espai segur davant una possible agressió sexual. Badia també ha confirmat que es mantindran els Punts Liles a esdeveniments multitudinaris o dates assenyalades en el calendari. Segons la regidora la campanya serà molt ambiciosa amb l'objectiu d'aconseguir una ciutat segura.

Des de la regidoria també valoren molt positivament el Pla d'Actuació Integral Contra la Violència Sexual presentat per la Plataforma 25N al consell de la Dona fa uns dies. Asseguren que és un molt bon document de treball a partir del qual treballar-hi. La intenció del govern és calendaritzar a partir del mes de setembre altres actuacions per frenar les violències masclistes.

Pla d'Actuació Integral Contra la Violència Sexual

La creació dels espais segurs és una de les respostes del govern a la Plataforma 25N que fa uns dies va presentar un Pla d'Actuació Integral Contra la Violència Sexual en el Consell Dona. Es tracta d'un pla ambiciós, a llarg termini, que reclama actuacions de forma transversal coordinades per l'ajuntament. A curt termini, i de forma prioritària, la plataforma reclama 3 punts informatius fixes als Centres Comercials del Màgic i Montigalà i al barri de Sant Roc per treballar les agressions sexuals.

MAGIC

El document s'ha treballat durant mesos per les diferents entitats que formen la plataforma sota el lideratge del sindicat UGT. Es basa en tres línies bàsiques: l'atenció integral a les víctimes per no revictimitar-les; la coordinació i seguiment dels casos i la sensibilització i prevenció d'actituds masclistes. El pla és molt ampli i vol arribar a tots els àmbits implicats en l'atenció a la víctima, però sobretot en la prevenció de determinades actituds, ja que consideren no n'hi ha prou amb un enduriment de les penes als agressors.

La Plataforma 25N ha demanat a l'ajuntament que es faci seu el document perquè coordini totes les actuacions i de moment, el consistori ja ha explicat que treballa per crear espais segurs que evitin les agressions sexuals. La plataforma és conscient que el pla no es pot desenvolupar a curt termini, però reclama de forma prioritària els tres punts d'informació i atenció a les víctimes on també es treballin altres masculinitats. Creuen que aquests punts s'haurien d'ubicar al Centre Comercial Màgic, al Centre Comercial Montigalà i al barri de Sant Roc.