Badalona, un dels municipis més beneficiats pel pla d'inversions de l'AMB

Badalona, un dels municipis més beneficiats pel pla d'inversions de l'AMB
Sílvia Villarroel
25/06/2024 - 16:19

Badalona - Badalona i l'Hospitalet de Llobregat són els municipis més beneficiats pel pla d'inversions de l'Àrea metropolitana de Barcelona per als pròxims 4 anys amb 31,8 milions d'euros i 42,7 milions, respectivament. Badalona també rebrà 4,1 milions d'euros pel que fa al pla social.
L'AMB preveu invertir un total de 423 milions d'euros aquest mandat en diversos programes d'inversions als municipis metropolitans, que suposa un increment del 25% respecte a l'anterior. Aquests comptes inclouen el Pla d'inversions metropolità 2024-2028 amb 378 milions d'euros i el Pla social de 2024-2027 amb un total de 45 milions d'euros. Així ho ha explicat el president de l'AMB i alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.
Un pla, el social que vol impulsar i facilitar noves oportunitats per a generar ocupació, promoure la innovació i el treball en xarxa amb els agents socials i econòmics del territori, o promoure la igualtat d'oportunitats de les dones en l'àmbit laboral.
L'objectiu implica destinar el màxim de recursos als 35 municipis que configuren l'entorn de Barcelona d'una manera equitativa en funció de diferents factors com la renda del municipi, el nombre d'habitants o els índexs de vulnerabilitat, com és el cas de Badalona.