Salut instal·larà a Badalona vinils per prevenir conductes suïcides

Salut instal·larà a Badalona vinils per prevenir conductes suïcides
Laia Martínez / ACN
12/02/2024 - 16:47

Badalona - Badalona i Santa Coloma són dos dels 90 municipis del territori català on el Departament de Salut instal·larà vinils de forma temporal per detectar i prevenir conductes suïcides. Forma part de la campanya 'No el deixis caure en el pou del suïcidi', impulsada per la Generalitat el desembre passat.

El conseller de Salut, Manel Balcells, subratlla en la necessitat que la ciutadania allargui la mà a les persones que es troben en aquesta situació, i demanin ajuda al telèfon 061/Salut Respon.

Manel Balcells, conseller de Salut, durant la presentació de la campanya a Barcelona

Els vinils, de 260 cm de diàmetre, i que són cercles negres enganxats a la via pública, estaran presents en diferents ciutats durant màxim un mes. La campanya interpel·la els familiars i entorn, especialment homes de més de 50 anys, perquè no trivialitzin situacions de risc, i acompanyin i ajudin aquestes persones.

DADES:

Segons les darreres dades a escala catalana del Codi Risc Suïcidi, els episodis d'ideació suïcida han incrementat un 16% en majors de 18 anys durant el 2023, respecte de l'any anterior. Detectar aquestes conductes possibilita una intervenció precoç. Concretament, durant el 2023 s'han identificat 1.904 episodis en homes d'entre 26 i 64 anys. Per altra banda, Salut ha registrat més de 21.000 consultes al 061 amb relació al suïcidi, des que va posar en marxa aquest servei.