Balanç satisfactori dels primers mesos en marxa de la unitat de psiquiatria pediàtrica de l'Hospital Germans Trias i Pujol

Balanç satisfactori dels primers mesos en marxa de la unitat de psiquiatria pediàtrica de l'Hospital Germans Trias i Pujol
Anna García de Albeniz / Miriam Dayas
10/10/2023 - 13:49

Hospital Germans Trias i Pujol, Badalona - La unitat de psiquiatria pediàtrica de l'Hospital Germans Trias i Pujol ha atès uns 70 ingressos hospitalaris des de la seva posada en marxa a inicis d'any. Entre les patologies més tractades trobem les conductes auto-lesives, les conductes suïcides i els intents autolítics, els trastorns de conducta alimentària i els primers episodis psicòtics.

WhatsApp Image 2023-10-09 at 15.44.14 (2)

Aquesta nova àrea va començar amb sis llits però fa un parell de mesos ja es van incrementar a 12. A banda dels ingressos hospitalaris, el centre atén de mitjana entre 2 i 3 casos d'urgència diaris relacionats amb la salut mental dels menors d'edat. Des de l'hospital han constatat un increment progressiu de les temptatives autolítiques i els suïcidis consumats en els darrers anys. De fet, entre el 2017 i el 2021, 53 joves menors d'edat van acabar amb la seva vida a Catalunya.

El centre valora molt positivament la posada en marxa d'aquest servei, ja que anteriorment només l'oferia l'Hospital Clínic de Barcelona. D'aquesta manera, la proximitat amb l'hospital de referència facilita el dia a dia tant del malalt com del seu entorn. Actualment asseguren que no hi ha llista d'espera d'ingressos hospitalaris a la unitat de psiquiatria pediàtrica.Amb tot, destaquen la importància de normalitzar les patologies relacionades amb la salut mental dels menors per acabar amb l'estigma i assegurar que puguin seguir amb el seu correcte desenvolupament fins la vida adulta.

WhatsApp Image 2023-10-09 at 15.44.14