Barcelona es prepara per un cap de setmana amb grans afectacions de trànsit amb motiu de La Vuelta

Barcelona es prepara per un cap de setmana amb grans afectacions de trànsit amb motiu de La Vuelta
Àlex Sisó
25/08/2023 - 14:04

Badalona - Barcelona acollirà aquest cap de setmana les dues primeres etapes de 'La Vuelta', que provocarà talls de trànsit i unes afectacions a la mobilitat sense precedents a la capital catalana. Els ciclistes recorreran aquest dissabte el centre de la ciutat comtal en una contrarellotge de prop de 15 quilòmetres. Diumenge la segona etapa anirà de Mataró a Barcelona, passant per pobles com Montmetló, Palau Solità i Plegamans, Sant Andreu de la Barca o Molins de Rei entre altres.

Segons la Guàrdia Urbana dissabte serà el dia que hi haurà més restriccions, en concret entre les 5 hores del matí i les 9 de la nit. Afectarà algunes de les principals artèries de la ciutat comtal com el carrer de la Marina, el passeig de Lluís Companys i de Sant Joan, l'avinguda Diagonal, els carrers d'Aragó, Mallorca i de Roger de Llúria, i el passeig de Gràcia. En cas d'haver de creuar la ciutat, es recomana desplaçar-se a través de les rondes o de la Gran Via en sentit Llobregat-Besòs.

Diumenge, en canvi, les afectacions es traslladaran fora del centre de la ciutat. Aquesta segona etapa començarà a Mataró i afectarà 184 quilòmetres fins a arribar a Barcelona. Les afectacions de trànsit a la capital catalana començaran a les 10 del matí provocant talls a la Gran Via, plaça Espanya i els voltants de l'Estadi Olímpic Lluís Companys. L'Ajuntament de Barcelona recomana utilitzar exclusivament el metro per arribar a les zones afectades perquè les línies d'autobús també patiran afectacions.

Les obres de connexió del tramvia i el pas de la Vuelta també afectaran el servei de TRAM. Avui divendres i diumenge el servei de la T5 i T6 finalitzarà a les 22 hores a causa dels treballs per a la restauració del servei de la T4. Aquest dissabte la Vuelta afectarà el servei de bus substitutori de la T4 entre les 13.30 hores i les 22 hores. Diverses vies de la demarcació de Barcelona com la C-31, la B-23 i l'A-2 entre altres, també patiran talls puntuals aquest diumenge.