Belmonte es perd els Jocs Olímpics

Belmonte es perd els Jocs Olímpics
Ferran Vinaixa
23/06/2024 - 00:15

Badalona - La badalonina MIreia Belmonte no estarà als Jocs Olímpics de París 2024, la que seria la seva cinquena cita olímpica després de debutar amb només 17 anys a Pequín 2008, convertir-se en medallista olímpica a Londres 2012 (dues plates) i tocar el cel a Rio de Janeiro 2016 (un or i un bronze). A Tòquio 2021 no va aconseguir medalla, però es va quedar a prop amb un quart lloc als 400 metres etils. A partir de llavors, però, en la darrera olimpíada (cicle olímpic entre uns Jocs Olímpics i els següents) Belmonte ha hagut de lluitar contra el pitjor dels enemics pels esportistes, les lesions. Una persistent lesió a les espatlles l'ha anat apartant de les seves marques i, per tant, dels podis tant nacionals com internacionals.

Els Jocs de París 2024 es presentaven com el darrer gran repte per la nedadora de La Salut. Després d'un altre any difícil, Belmonte tenia una darrera oportunitat en els Campionats d'Espanya que s'ha dut a terme a Palma de Mallorca. Dimecres passat va començar el malson en no classificar-se en els 400 metres estils. Uns dies després, divendres, es va quedar a 5 segons de la marca mínima en els 200 estils (molts segons quan parlem de natació d'elit). Només li quedaven llavors els 400 metres lliures d'aquest dissabte dia 22 de juny, i els temps de la badalonina ha estat 4:20.72, a 12.82 segons de la marca mínima necessària ( 4:07.90). Molt lluny de poder estar en els cinquens Jocs Olímpics de la seva carrera.

Encara no se sap si això serà el final de la carrera de la millor nedadora espanyola de tots els temps, però sí que queda clar això, que ha estat i durant anys encara serà la millor nedadora de la història de la natació estatal i una de les millors esportistes espanyoles de la història. I per Badalona alguna cosa més que un símbol i un motiu d'orgull. La piscina on va començar porta ara el seu nom, i si algun dia Badalona en té una olímpica, també hauria de portar el nom de la que amb tota seguretat és la millor esportista badalonina de la història.