Badalona - Aquest dijous és la nit de la Castanyada i en Benja, castanyer badaloní, ja fa dies que s'ha instal·lat a l'avinguda Martí Pujol. I, així, ja duu 31 anys.
Les persones que volen una paperina de castanyes o un moniato a la brasa s'acumulen davant de la parada d'en Benjamín i la Yolanda.
D'ofici restauradors, quan arriba la tardor es dediquen a vendre aquests productes de temporada a l'entrada del Mercat Maignon. El negoci és aturada obligatòria per qui surt de comprar o passeja pel carrer, que s'omple d'olor a brasa.
En Benja explica que la temporada forta és als mesos d'octubre, novembre i desembre, i que el temps que faci condiciona com seran les vendes. També, reconeix que hi ha un secret darrere l'èxit del negoci.
En Benjamín pertany a una saga de castanyers i castanyeres. De fet, assegura que la parada ve de l'època dels seus rebesavis.
Precisament, amb aquesta experiència a les mans, explica que les castanyes i els moniatos es poden maridar amb molts acompanyaments. Això sí, n'hi ha un que és clau.