Bloqueig administratiu de vint dies i multa de fins a 10.000 euros per al vaixell Open Arms

Bloqueig administratiu de vint dies i multa de fins a 10.000 euros per al vaixell Open Arms
Àlex Sisó
23/08/2023 - 14:32

Badalona - Les autoritats italianes han imposat un bloqueig administratiu de 20 dies i una multa de fins a 10.000 euros per al vaixell Open Arms després que aquest dimarts desembarques 195 persones al port de Carrara, al nord d'Itàlia, rescatades en tres intervencions en aigües internacionals del Mediterrani Central.

L'ONG badalonina assegura que durant el darrer mes el remolcador Open Arms, en resposta a les sol·licituds d'assistència per part de la Guàrdia Costera italiana, ha dut a terme fins a 7 operacions de rescat i 18 d'assistència, salvant un total de 734 persones i assistint a mig miler més. Totes aquestes operacions, asseguren, ha estat sota la coordinació directa de la Guàrdia Costera Italiana. És per això que Open Arms titlla d'incoherent que avui els hagin aplicat el Decret Meloni, que limita els rescats a un i que, segons l'entitat, obstaculitza la protecció de les vides en perill al mar.

L'ONG lamenta que les embarcacions humanitàries quedin a la mercè de decisions arbitràries i inconstitucionals, de vegades, asseguren, actuant com a reemplaçament de la Guàrdia Costera i en altres com objecte de multes i detencions.