'Bona idea, però cal desenvolupar-la més': valoracions dels usuaris del servei de l'AMBici

'Bona idea, però cal desenvolupar-la més': valoracions dels usuaris del servei de l'AMBici
Berta Soler Mercader
20/09/2023 - 18:01

  • Badalona, Sant Adrià i Santa Coloma sumen un total de 3.565 abonats en data de juliol

  • La flota entre els tres municipis és de 517 bicicletes

Badalona - L'estrena del servei de l'AMBici a Badalona, el passat mes d'abril, ha suposat un canvi en la forma de desplaçar-se de moltes persones. La majoria d'usuaris, parlem d'uns 3.000 abonats en data de juliol d'enguany, consideren essencial apostar per aquest tipus de mobilitat sostenible, però expliquen que cal reforçar el servei perquè es troben sovint amb incidències i bicicletes en mal estat.

AMBici BICI 3

La bicicleta compartida metropolitana s'ha convertit en el nou vehicle per desplaçar-se diàriament de moltes persones. Segons dades facilitades per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a finals de juliol, els abonats de la nostra ciutat disposen d'unes 341 bicicletes i han fet un total de 105.000 usos amb origen a Badalona des que es va iniciar el servei. Ens hem desplaçat fins a les estacions amb més moviment, com la de Renfe-Rodalies o la del metro de Pompeu Fabra, per esbrinar com els usuaris valoren aquesta nova eina. Molts expliquen que els és molt útil per desplaçar-se diàriament.

D'altres, però, expliquen que tot i que al principi els era de gran utilitat, ara el servei els porta més problemes que facilitats:

El públic a qui més atrau aquest servei és al jovent, tot i que una de les queixes més generalitzades entre els usuaris és l'incivisme que fan alguns d'aquests grups vandalitzant les bicicletes. I una de les propostes que més sonen a les estacions és la de reforçar la flota de bicicletes per a una millora qualitat del servei.

AMBICI 1 bici