Brot de sarna en una residència geriàtrica de Santa Coloma

Brot de sarna en una residència geriàtrica de Santa Coloma
Jordi Ribàs
07/08/2023 - 15:26

Santa Coloma - Un brot de sarna en una residència geriàtrica de Santa Coloma de Gramenet afecta almenys sis residents i dos treballadors, tot i que ja hi hauria 53 usuaris i 4 professionals més amb algun tipus de lesió a la pell. Així ho ha confirmat el Departament de Salut després que el diari 'El Periódico' hagi informat d'aquest brot.

A la residència, hi viuen 146 usuaris. Tots ells, juntament amb els 66 treballadors, estan rebent tractament oral amb dues tandes d'ivermectina. Aquest és el tractament farmacològic que s'aplica en brots en centres tancats, com són les residències de gent gran, tant per als casos diagnosticats com als seus contactes —residents, treballadors o familiars—. Recordem que la sarna o escabiosi és una malaltia parasitària causada per un àcar anomenat 'Sarcoptes scabiei'. El símptoma principal és picor intensa, especialment durant la nit o després d'un bany calent, així com erupcions a la pell que poden provocar altres lesions si es rasquen.

El primer cas de sarna en aquesta residència es va confirmar el 21 de juliol, el mateix dia que es va declarar el brot al centre. Tot i això, ja el 27 de juny, s'havia tingut un primer cas sospitós de sarna, però professionals de l'Hospital Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet el van diagnosticar com una picada d'insecte. A partir de la declaració del brot, s'ha realitzat un tractament ambiental i farmacològic a partir del 4 d'agost.

Davant d'aquest brot, l'Ajuntament de Santa Coloma assegura que a data d'avui totes les persones afectades estan rebent el tractament adequat.