BSA amplia el radi d'implementació de la realitat virtual per afrontar el dolor crònic als caps

BSA amplia el radi d'implementació de la realitat virtual per afrontar el dolor crònic als caps
Anna García de Albéniz
18/04/2024 - 13:48

Cap Morera-Pomar - Prop d'una trentena de persones participen en el projecte de realitat virtual engegat per Badalona Serveis Assistencials. Es tracta d'una iniciativa adreçada a pacients amb dolor crònic que pretén millorar la seva qualitat de vida. Les sessions, que consten d'activitats mitjançant ulleres de realitat virtual, es porten a terme a diferents CAPs de la ciutat.

WhatsApp Image 2024-04-18 at 13.35.59

La prova pilot s'amplia i a poc a poc arriba a diferents punts de la ciutat. Es va posar en marxa el passat mes de febrer al Cap Apenins Montigalà i aquesta setmana ha estat el torn de l'ambulatori Morera-Pomar. Són un total de 8 sessions on un fisioterapeuta i una psicòloga guien diversos exercicis amb experiències immersives a un grup reduït de pacients. Una manera idònia, apunten, d'abordar situacions de dolor.

Pablo Serrano és fisioterapeuta del Cap Morera-Pomar

Aquesta setmana a l'ambulatori s'han tractat aspectes psicològics del dolor crònic i els han treballat amb exercicis de relaxació. Les cinc pacients han viatjat fins a un aquari on han nedat entre peixos. De moment l'ús d'aquestes noves tecnologies és molt específic, però els professionals no descarten que es pugui ampliar en d'altres escenaris mèdics.

Pablo Serrano és fisioterapeuta del Cap Morera-Pomar

Tot i que està previst que la propera setmana el programa s'implementi al cap de Progrés Raval, la intenció de l'equip és que el projecte segueixi creixent perquè es consolidi arreu de la ciutat