BSA i el Banc de Sang fan una crida per augmentar les donacions de sang durant les festes nadalenques

BSA i el Banc de Sang fan una crida per augmentar les donacions de sang durant les festes nadalenques
Anna García de Albéniz
12/12/2023 - 13:55

Hospital Municipal de Badalona - Durant el mes de desembre, coincidint amb les festes nadalenques, les reserves de sang descendeixen fins a un 20%. És per això que aquest dimarts l'Hospital Municipal de Badalona acull la quarta marató de Donació de Sang, una jornada organitzada per BSA i el Banc de Sang.

WhatsApp Image 2023-12-12 at 11.23.34 (1)

Aquesta campanya conjunta, que és bianual, es dur a terme amb l'arribada de les vacances d'estiu i Nadal. Períodes de l'any que el banc de sang qualifica de «crítics» ja que la tendència mostra un clar descens de les reserves. Tot i que l'estat actual d'aquestes és suficient per cobrir necessitats, les donacions són essencials per mantenir l'estoc. Ho explica Gemma Dealbert, promotora del Banc de Sang i Teixits de Badalona.

Els professionals sanitaris remarquen la importància de donar sang no només en campanyes assenyalades. I es que hi ha diversos perfils de pacients que en necessiten al llarg de l'any i, per tant, les donacions són bàsiques per poder garantir la seva assistència. Ens els detalla Mireia Canal, cap de Servei de Laboratori de Badalona Serveis Assistencials.

Recordem que el grup sanguini més buscat és el 0 negatiu. Són els donants coneguts com «universals» ja que poden donar sang a tothom, però són els menys freqüents, un 7% de la població.

WhatsApp Image 2023-12-12 at 11.23.35 (1)