BSA supera amb èxit una prova amb ulleres de realitat virtual per relaxar una pacient durant una operació

BSA supera amb èxit una prova amb ulleres de realitat virtual per relaxar una pacient durant una operació
Jordi Ribàs
01/08/2023 - 13:39

Badalona - Professionals de BSA a l'Hospital Municipal de Badalona han utilitzat ulleres de realitat virtual com a nou mètode de relaxació en una intervenció quirúrgica. Es tracta d'una prova pilot per estudiar la possibilitat de reduir l'ús d'ansiolítics gràcies a la realitat virtual.

La pacient, que treballa com a cirurgiana també a BSA, va ser operada d'una hèrnia mentre explorava el fons marí en el món virtual. Gràcies a la distracció que ofereixen les ulleres de realitat virtual, l'operació es va poder dur a terme sense opiacis ni ansiolítics. Això sí, evidentment, sí que va rebre anestèsia de tipus local per no sentir dolor a la zona operada, tal com detalla l'anestesiòloga de BSA a l'Hospital Municipal Badalona, Zeltia Muñoz.

Tant la pacient com els professionals impulsors de la prova valoren positivament els resultats de l'operació. La intervenció va ser fluida i eficient, i la pacient assegura que es va sentir còmode i relaxada. Jose Ferrer, metge de família i membre de l'equip d'Innovació de BSA, considera que l'experiència demostra el potencial de la realitat virtual i obre la porta a noves aplicacions d'aquesta tecnologia en el futur.

De fet, aquesta prova pilot se suma a altres usos de la realitat virtual que ja s'apliquen a BSA. Per exemple, ja fa anys que serveix per ajudar els pacients en el tractament de trastorns com les fòbies i les addicions. També l'utilitzen els mateixos treballadors, amb un curs de meditació i gestió emocional per a disminuir l'estrès i augmentar el benestar. A més, la realitat virtual també és molt útil com a eina de formació de professionals de medicina i infermeria.