Calor diürna i molta xafogor nocturna

Calor diürna i molta xafogor nocturna
Ingrid Vicent
12/07/2023 - 10:14

Badalona - Una altra nit de molt mal dormir amb una xafogor estremadament marcada. Una nit tòrrida a tota la ciutat amb valors de temperatura mínima que s'han situat en els 25ºC. Només a la part alta del municipi el termòmetre ha marcat xifres lleugerament per sota. Són temperaures que superen a les d'ahir i fan que aquesta nit hagi estat la més càlida del que portem d'any. La humitat s'ha mogut entre el 80-90% implicant una sensació de xafogor accentuada.

Aquest dimecres, la temperatura diurna anirà a la baixa, tot i que aquí a la costa es notarà poc. El termòmetre restarà algun grau però la humitat es mantindrà elevada i la sensació de xafogor alta.

El matí de dimecres serà principalment assolellat. Els núvols de la nit i matinada s'han desfet ràpidament a primera hora del matí. Avui el sol lluirà sota un cel terròs per la presència de pols en suspensió que anirà disminuint al llarg del dia.

Aquesta tarda el cel s'anirà emblanquinat amb l'arribada de núvols alts. La cua d'un front creuarà pel nord de Catalunya i introduirà algunes nuvolades que s'aniran desplancant des de l'interior cap a la costa enterbolint el cel i donant pas a una altra nit d'ambient xafogós.

Dijous l'estat del cel mostrarà més variabilitat. El sol es combinarà amb intervals de núvols, més compactes al matí i prims a la tarda. La temperatura baixarà una mica i la calor afluixarà transitoriament. Divendres el termòmetre tornarà a augmentar.

En dies vinents el temps mostrarà poques complicacions. Lluirà el sol, circularan alguns núvols prims i les temperatures es mantidnran de ple estiu.