Campanya d'estiu per donar sang, abans de marxar de vacances

Campanya d'estiu per donar sang, abans de marxar de vacances
Laia Martínez
03/07/2023 - 17:15

Badalona - Amb el lema “Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l'estiu”, el Banc de Sang i Teixits ha iniciat una nova campanya de donació de sang. I és que es necessiten més de 1.000 donacions diàries a Catalunya. Són unes dates, a més, en què acostumen a baixar les donacions de sang, però els pacients en continuen necessitant per als seus tractaments. Aquesta campanya fa una crida a tota la ciutadania a col·laborar, abans de marxar de vacances.

Agenda:

Demà dimarts 4 de juliol, els ciutadans podran demanar cita per anar fins al Centre Cultural El Carme entre les 17 h fins a les 20:30 h. Una cita que es podrà repetir de cara el divendres 21 de juliol al mateix equipament. Per altra banda, aquest dimecres 5 de juliol, les portes de l'Hospital Municipal de Badalona també estaran obertes per tots aquells que vulguin sumar-se a la campanya. Les inscripcions ja es poden fer a través de la pàgina web. En aquest cas, la Marató de Sang es farà a la sala d'actes del centre hospitalari, de 9 h a 20 h. També es fa una crida perquè les persones, menors de 40 anys, es registrin com a possibles donants de moll d'os i potencials donants de llet.

Entre els requisits, qualsevol persona que tingui bona salut, que sigui major de 18 anys i menor de 70, amb un pes que superi els 50 quilos i no estigui embarassada, pot col·laborar. En el cas d'aquelles que vulguin donar medul·la òssia i llet han de tenir entre 18 i 39 anys. Des del Banc de Sang animen els joves a registrar-se per augmentar les possibilitats de trasplantament de pacients amb leucèmia. Una malaltia que afecta 5.000 persones cada any al territori espanyol. Aquesta Marató de Sang a l'Hospital Municipal, organitzada pel Bang de Sang i Teixits i Badalona Serveis Assistencials, arriba a la tercera edició.

DonaciósangHMB
Foto: Comunicació BSA