La UB alerta del perill de consumir productes processats amb alt contingut en sucre

La UB alerta del perill de consumir productes processats amb alt contingut en sucre
Laura Valverde
03/06/2024 - 14:57

Badalona - El Campus Torribera (UB) assegura que s'ha demonitzat el consum de sucre i poc el del greix. Tot i que assenyalen, tots dos contribueixen a l'obesitat. Des del campus apunten que davant dels dubtes sobre si un producte és saludable, ha d'imperar el sentit comú i no deixar-se influir per les modes com és el cas del sucre morè o la Kombutxa.

Des del Campus Torribera alerten que consumir productes processats amb un alt contingut en sucre, pot comportar problemes d'obesitat. A més, asseguren que suplir el consum de sucre blanc per morè no és una alternativa, ja que aquests són equivalents nutricionalment. Tampoc ho és la mel, ja que aquesta conté un 80% de sucre. Així, apunten que la millor alternativa per a reduir aquests sucres afegits és acostumar-se a prendre els aliments menys dolços. També, assenyalen que la problemàtica també recau en l'augment del consum de productes processats com pastissos, amb un alt contingut en sucres i greixos.

  • Dra Mari Carmen Vidal, catedràtica en nutrició i bromatologia i directora del Campus d'alimentació Torribera de la UB:

Des de la universitat critiquen la tendència a alimentar-se amb productes exòtics i innovadors, que sovint es promocionen com a més saludables a partir de publicitat enganyosa, i deixar-se emportar per les modes. Un dels exemples és la Kombutxa, una beguda fermentada que, segons els venedors té una gran quantitat de probiòtics, tot i que des de Torribera asseguren que no hi ha evidència científica que ho conformi.