Can Bofí vell acull 52 persones, una dotzena més de les habituals, durant l'Operació hivern

Can Bofí vell acull 52 persones, una dotzena més de les habituals, durant l'Operació hivern
Silvia Villaroel
08/01/2024 - 17:47

Badalona - Amb la davallada de les temperatures, les demandes per aconseguir una plaça a Can Bofí Vell, espai que acull a persones sense sostre, s'han disparat els darrers dies. De fet, actualment, l'espai acull 52 persones, 12 més de les habituals, des que el passat 20 de desembre es va activar l'Operació hivern.

L'operatiu, que ofereix pernocta i àpats per a persones sense llar, s'allargarà fins al 20 de març. Malgrat augmentar en una dotzena el nombre de llits disponibles durant aquest hivern des de Serveis Socials afirmen que encara hi ha llista d'espera. Andrés Lermos és tècnic referent del programa de sensellarisme de l'Ajuntament de Badalona.

La diferència durant la resta de l'any, però, és que a banda de la pernocta, aquests dies l'espai està obert durant més hores i s'hi ofereixen més serveis. Una ampliació que els permet donar-los una atenció més integral.

Des de Serveis Social asseguren que a Can Bofí Vell s'acullen més homes que dones. Amb tot, afirmen que tenen la consigna de no deixar cap dona dormint al carrer.