Can Casacuberta rep nous usuaris, especialment menuts, durant el primer mes de la seva reobertura

Can Casacuberta rep nous usuaris, especialment menuts, durant el primer mes de la seva reobertura
Raquel Moreno/ Àlex López
18/01/2024 - 15:15

Badalona - Balanç positiu en el primer mes de reobertura de la biblioteca de Can Casacuberta després de més de 3 anys tancada, i 4 en el cas de la sala infantil. Precisament aquest espai ha acollit els usuaris més menuts de la ciutat que encara no coneixien aquest equipament cultural, i que ara en poden fer ús. La directora de Can Casacuberta, Imma Casals, assegura que en aquest primer mes s'han fet nous carnets i que els usuaris els han rebut amb els braços oberts tot i expressar la seva indignació pel tancament.

Tornar a llegir el diari, agafar i fullejar un llibre, consultar informació, o estudiar són només alguns dels hàbits que els usuaris de la biblioteca central de Badalona poden tornar a fer després del tancament de Can Casacuberta durant més de 3 anys, des del 20 de desembre de 2019. Ara gaudeixen del silenci, la tranquil·litat i la calma que en aquest equipament s'hi respira. Es recuperen així les activitats habituals que ofereix la biblioteca, com les tertúlies literàries, l'Estudiem de Nit que ofereix l'espai fins dos quart d'1 de la matinada, o l'Hora del Conte i els tallers adreçats pels més petits. Precisament aquesta és una de les activitats que més èxit ha rebut durant les darreres setmanes, segons ha explicat la directora de Can Casacuberta, Imma Casals.

Hi ha infants que encara no ens coneixien després del tancament de la sala infantil durant 4 anys. Ara acompanyats de les seves famílies gaudeixen de totes les activitats programades

Tot i la reobertura de la biblioteca amb la ventilació i la climatització resolta, queda pendent la reparació de la coberta de zinc, unes obres de prop de 230.000 euros que es preveu que s'iniciïn aquest mes de gener. Les goteres que reapareixen quan plou, assegura Casals, ja formen part del seu dia a dia i no perjudiquen l'activitat diària de l'equipament.

Els estudiants de totes les carreres aprofiten la recentment reoberta biblioteca de Can Casacuberta per repassar apunts, llegir i estudiar. Expliquen que és molt diferent fer-ho aquí que a casa, i també valoren molt positivament el programa Estudiem de nit. Més enllà dels estudiants, però, hi ha qui també valora la biblioteca com un espai que apropa la cultura al barri i hi aporta un valor afegit. En el que coincideixen els usuaris és en que esperen que aquesta sigui la reobertura definitiva.

biblio 3