Can Coll recull un 40% menys de raïm respecte l'anterior verema a causa de la sequera i les altes temperatures

Can Coll recull un 40% menys de raïm respecte l'anterior verema a causa de la sequera i les altes temperatures
Raquel Moreno
04/09/2023 - 14:10

Canyet, Badalona - La Masia de Can Coll ubicada a Canyet a tocar de Can Ruti ha recollit prop de 3 tones de raïm de les varietats de pansa blanca i marlot durant la verema d'enguany. Unes xifres que representen un 40% menys que l'any passat degut a la sequera dels darrers mesos i les altes temperatures d'aquest estiu. El passat divendres una trentena de persones participaven de la collita que donarà pas al vi blanc i rosat Orígens que pertany des del 2014 a la Denominació d'Orígen Alella.

El canvi climàtic ha provocat que en els darrers anys la verema es faci uns 20 dies abans del que es feia fa més de 50 anys. També la floració de la vinya es produeix abans a causa de les altes temperatures i la manca de pluges. Aquesta temporada els ceps ubicats a la masia badalonina de Can Coll han patit molt la sequera i la brotació que normalment és de 60 centímetres ha estat d'uns 20. Per això els ceps han necessitat més aigua i prop d'una vintena han mort segons ha explicat el viticultor i propietari de la Masia de Can Coll, Josep Coll.

verema 6

Les persones que voluntàriament han participat de la verema agraeixen la tasca de la família Coll al capdavant de les vinyes des de fa anys, i asseguren que ja s'ha convertit en una cita anual que no es volen perdre. La Ramona Arcas i en Jaume Piqueras, amics de la família, esperen amb ganes, diuen, aquesta festa entre vinyes.

verema 8

Per al vi rosat Orígens s'utilitza el raïm pansa blanca que queda tenyit per la varietat marlot. A més del vi blanc, com a repte de futur des de Can Coll es plantegen comercialitzar també un vi negre.