Can Colomer, més a prop de no ser edificable

Can Colomer, més a prop de no ser edificable
Mar Martínez / Judit Larios
25/09/2023 - 23:34

Casa de la Vila, Centre - El ple ha aprovat aprova un nou tràmit per modificar el Pla General Metropolità, el PGM, i preservar l'entorn de la Serralada de Marina. L'objectiu és que Can Colomer, finca entre el Mas Ram i el Castell de Godmar, no sigui edificable. A canvi el propietari dels terrenys podria construir en cinc punts de la ciutat en comptes de fer-ho en aquesta zona. Si hi fes pisos, la meitat haurien de ser protegits.

Els nou mil metres de Can Colomer s'haurien de repartir en cinc finques edificables, d'entre les quals a l'avinguda Cerdanya, a Montigalà o la rotonda de l'Alguer, a Pomar. S'hi podrien construir 642 pisos, dels quals la meitat haurien de ser socials. Guanyem Badalona ha alertat que Can Colomer no és l'única finca que estava en perill i que hi ha d'altres indrets propers al barri de Canyet en la mateixa situació.

Al ple del setembre també ha arribat el pagament de les estades nocturnes en albergs o hostals, i les dietes d'aliments, dels afectats per l'esfondrament en un pis del carrer de Granada, al barri de La Pau, i el desnonament de divuit famílies al carrer de Guifré, al Remei. L'oposició defensa que, en aquest sentit, el govern ha d'assumir tota la despesa dels dies compresos al decret d'emergència. El govern, però, ha aprovat que la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat arbitri entre administració i propietaris i decideixi qui ha d'assumir un cost de dos-cents mil euros.