Can Teixidó abaixarà demà la persiana amb un brindis de comiat

Can Teixidó abaixarà demà la persiana amb un brindis de comiat
Laia Martínez
30/05/2023 - 19:34

Carrer de Mar, Badalona - Tristor entre la clientela habitual de Can Teixidó que saben que demà, dia 31 de maig, abaixarà la persiana aquesta mítica cafeteria. Obert des de 1932, el local està servint les darreres creps, cafès o altres comandes. Els propietaris han decidit jubilar-se i, com a comiat, aquest dimecres faran un últim brindis.

IMG_20230530_171212

Can Teixidó, situat al carrer de Mar, va obrir les portes fa 91 anys sent una botiga de queviures. Van ser els avis del copropietari actual, en Miquel Teixidó, els qui van començar aquest negoci tan cèntric.

A poc a poc, va anar evolucionant fins a convertir-se en la cafeteria d'avui dia. Segons en Miquel Teixidó, el 40% de la clientela és fixa i, amb molts d'ells, s'ha creat una relació d'amistat.

Miquel Teixidó i Maria Solà, una clienta habitual:

Tot i que hi ha clients esporàdics, n'hi ha una part que fa molts anys que repeteixen. De fet, van començar amb la parella, després van anar ocupant taules més grans quan van tenir fills i avui dia continuen trepitjant aquest local, d'en Miquel i l'Anna Maria. Una altra de les clientes habituals és l'Anna Robirosa.

Molts es pregunten on aniran després que tanqui la seva cafeteria de referència. Mentre ja pensen en alternatives, en Miquel i l'Anna Maria, que han acumulat tota una vida entre les parets de Can Teixidó, abaixen la persiana convençuts d'aquesta decisió, emocionats per tota l'estima rebuda de la seva clientela i amb noves aventures per començar.

IMG_20230530_171010