Capella defensa el traspàs de Rodalies: 'No és un regal enverinat, decidirem sobre les inversions'

Capella defensa el traspàs de Rodalies: 'No és un regal enverinat, decidirem sobre les inversions'
ACN
04/11/2023 - 20:48

Barcelona - La consellera de Territori, Ester Capella, ha defensat el traspàs de Rodalies i ha negat que es tracti d'un «regal enverinat». Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dissabte, on també ha assegurat que la Generalitat tindrà poder de decisió sobre les inversions a Rodalies, les prioritats i els plans d'acció, fins ara sota la gestió de Renfe. Recordem que el traspàs inclou, per ara, la línia R1, que passa per Badalona, l'R2sud i l'R3.

La titular de Territori ha detallat que serà un «traspàs integral progressiu». Així, ha insistit a dir que no es resoldrà «l'endemà mateix» que la Generalitat assumeixi la responsabilitat de la infraestructura ferroviària. En aquest sentit, ha demanat un cert marge a la població perquè es noti el futur traspàs. Alhora, ha promès que el canvi serà palpable perquè el govern català, ha dit, serà «més transparent» amb la informació i tindrà «més cura dels usuaris». Capella no ha volgut parlar de xifres concretes d'anys i de la inversió necessària a Rodalies, assenyalant que seria una temeritat fer-ho.

Durant la mateixa entrevista, la consellera també ha volgut garantir els drets laborals dels 2.500 treballadors de Renfe, davant el recel dels sindicats, donant la seva paraula que no hi haurà cap pèrdua de les seves condicions actuals. Finalment, Capella ha xifrat en més de 500 milions d'euros els diners que la Generalitat rebrà per al servei de Rodalies aquest 2024.