Càritas denuncia que l'Ajuntament de Badalona s'ha desdit de concedir les ajudes ACOL

Càritas denuncia que l'Ajuntament de Badalona s'ha desdit de concedir les ajudes ACOL
Jordi Ribàs
27/09/2023 - 17:31

Badalona - Càritas ha denunciat públicament que l'Ajuntament de Badalona s'ha desdit de concedir les ajudes ACOL a catorze veïns de la ciutat. Segons l'entitat, ja hi havia els candidats seleccionats, però el consistori s'ha fet enrere a l'hora “d'ajudar a regularitzar” la situació d'aquests veïns, “que tenien una esperança de futur”.

El govern de Badalona ha confirmat que finalment el consistori no s'acull a les subvencions ACOL perquè “creiem que fomentar plans d'ocupació per persones migrades en situació administrativa irregular pot provocar un efecte crida'. “Aquest efecte no el compartim”, afegeixen des del govern local, que asseguren que defensen model de ciutat amb plans d'ocupació per a tots els veïns “independentment de quina sigui la seva nacionalitat”.

Precisament avui, el director de Càritas de Barcelona, Salvador Busquets, en la jornada 'Irregularitat i Ocupació, un binomi possible' que ha tingut lloc al Palau Macaya de Barcelona, ha destacat que el 2022, una cinquantena de migrants han regularitzat la seva situació gràcies al projecte ACOL. Un programa de treball i formació pioner a l'Estat impulsat per la Generalitat. La iniciativa consisteix a subvencionar la contractació, per part d'entitats socials, fundacions i ajuntaments, de persones en situació administrativa irregular i així regularitzar-la.

En la mateixa línia, la responsable del programa de migració de l'entitat, Elisabeth Ureña, ha expressat que aquest és un exemple de polítiques públiques per facilitar l'accés a l'ocupació. En tres anys Càritas de Barcelona ha regularitzat més de 80 persones a través d'aquest projecte.