Casals d'estiu per gaudir del mar

Casals d'estiu per gaudir del mar
Montse López
27/06/2023 - 17:34

Badalona - Aquesta setmana han començat els casals d'estiu. Una de les propostes que ofereix Badalona engloba tot tipus d'activitats relacionades amb el mar.

Paddle surf, caiac, vela o windsurf són alguns dels esports aquàtics que practicaran fins a 300 joves a l'Espai Mar del Club Natació Badalona des d'aquest dilluns i durant tot el mes de juliol. Nens i nenes des dels 4 fins als 18 anys poden endinsar-se en les activitats que s'organitzen gràcies a tenir el mar tan a prop.

A més, el Club Natació té un acord amb els serveis socials de l'Ajuntament de Badalona perquè hi puguin accedir joves de famílies vulnerables. 'Tothom és benvingut al mar, no importa la condició econòmica, social o física que tinguis; tothom ha de poder accedir a aquesta medicina perquè ens fa molt bé, aporta molts valors i molt companyerisme', assegura Emma Bueno, coordinadora d'activitats d'Espai Mar.

Les activitats marítimes enganxen tan als joves que aquells que acaben els casals i esplais quan tenen 18 anys s'acaben formant com a instructors per ser ells els qui ensenyin als més petits. És el cas de la Maria Barroso, que practica esports aquàtics des dels 10 anys. 'Cada vegada volia fer més activitats, vaig fer amics aquí i va haver-hi un moment que, als 18 anys, volia ser instructora i vaig començar a formar-me', explica.

Al casal Espai Mar també s'hi poden veure joves que estudien graus relacionats amb activitats socioesportives o el medi ambient que fan les pràctiques ensenyant als més petits.