Castanyes en plena calor

Castanyes en plena calor
Laia Martínez / Eva Gómez
02/10/2023 - 20:12

Badalona - Encara tenim lluny el fred, però el temps de les castanyes i els moniatos ja ha arribat. I és que les altes temperatures d'aquest cap de setmana no han impedit que es comencin a comprar aquests productes típics del mes d'octubre. Una situació que ens és habitual des de fa uns quants anys.

Les castanyes, al contrari de fa uns anys, ja no s'associen al fred. De paperines ben calentes, se'n poden comprar, per exemple, a la paradeta del castanyer Benja, una de les més famoses de la ciutat. Explica que aquest cap de setmana la gent anava amb una paperina a una mà i la tovallola a l'altra. Una imatge ben pintoresca. Les persones que no es volen perdre la cita de cada any, diu en Benja, se sorprenen de trobar-se la parada oberta i no esperen ni dos minuts a comprar la paperina.

CASTANYER BENJA 2

En aquesta parada de Badalona, situada al carrer Martí Pujol, cuinen les castanyes gallegues, que es pelen fàcil i són més dolces, però també es poden trobar els moniatos. Enguany, per això, aquest negoci familiar està d'aniversari i és que fa 30 anys que venen els productes estrella de la Castanyada.