Catalunya és la comunitat autònoma espanyola amb més casos de tuberculosi

Catalunya és la comunitat autònoma espanyola amb més casos de tuberculosi
Laura Valverde
21/02/2024 - 19:35

Badalona - Catalunya és la comunitat autònoma espanyola amb més casos de tuberculosi, amb una incidència de 12,7 casos per cada 100.000 habitants, segons les dades de l'Institut de Salut Carles III. De fet, es tracta de la malaltia infecciosa que causa més mortalitat a tot el món en l'actualitat.

Des de l'Hospital Germans Trias i Pujol expliquen que l'augment de casos de tuberculosi es deu al fet que aquesta comunitat té el sistema de detecció més eficient de tot l'estat. De fet, asseguren que la situació és a conseqüència la Covid-19, ja que els dos anys de pandèmia han endarrerit 25 anys el control d'aquesta malaltia, a causa de l'infradiagnòstic. El cap de microbiologia de l'Hospital Germans Trias i Pujol i investigador de l'IGTPl, Pere Joan Cardona, ho explica.

Des de l'Hospital Germans Trias i Pujol adverteixen que el fet de ser una malaltia vinculada, majoritàriament, a persones en situació de pobresa genera poc interès a la societat per a la investigació. Tot i això, consideren que l'arribada d'una vacuna terapèutica per a persones que ja tinguin la malaltia seria clau per a poder revertir l'augment de casos. Es tractaria d'una vacuna que sumada al tractament antibiòtic reduiria el temps de cura i reduiria els possibles contactes de la infecció.