CCOO del Barcelonès Nord vol incidir en les polítiques de concertació de l'IMPO i una jornada laboral de 35 hores setmanals

CCOO del Barcelonès Nord vol incidir en les polítiques de concertació de l'IMPO i una jornada laboral de 35 hores setmanals
Sílvia Villarroel
31/10/2023 - 15:59

Badalona - Aconseguir les 35 hores laborals a la setmana i un salari mínim d'uns 1.250 euros com la mitjana europea, són dos dels objectius principals del sindicat Comissions Obreres al Barcelonès Nord. Tot i això, valoren positivament la possible reducció de la jornada setmanal de 40 hores a 37 i mitja proposada pel PSOE i Sumar.
El sindicat es va reunir amb l'actual alcalde el mes de setembre per posar sobre la taula els principals temes que tenen pendents, com la participació institucional i poder incidir en les polítiques de concertació de l'IMPO de Badalona. Una demanda que, segons el coordinador de Comissions Obreres al Barcelonès Nord, Ovidi Huertas, se suma a una altra queixa del sindicat: que no s'hagi convocat la comissió de seguretat del Pla de Recuperació de la COVID de Badalona per part de cap executiu, ni l'anterior ni l'actual, per saber si més no, en què s'han gastat els diners.
Per altra banda, el sindicat continuarà lluitant per aconseguir una jornada laboral de 35 hores, i valora positivament la prova pilot que s'ha fet a València amb 4 dies laborables i 3 festius. Afirmen, que a altres països europeus vetllen molt més pel benestar personal i familiar dels treballadors i asseguren, és indispensable que el salari mínim interprofessional continuï pujant per arribar a la mitjana europea, que se situa al voltant dels 1.250-1300 euros. També assegura que amb una bona gestió es pot garantir perfectament el sistema públic de pensions i que continuaran apostant perquè no s'augmenti l'edat de jubilació per sobre dels 67 anys.