CCOO denuncia el deteriorament dels Serveis Socials

CCOO denuncia el deteriorament dels Serveis Socials
Susana Soldado Cáliz
13/03/2023 - 13:08

Badalona - Comissions Obreres a l'Ajuntament de Badalona es mostren decebuts amb el departament de recursos humans, ja que consideren no ha fet cap proposta per ampliar la plantilla de serveis socials. Denuncien, un cop més, estar desbordats perquè no poden donar resposta a totes les demandes de la ciutat. A més, asseguren que la situació ja fa un dècada que s'arrossega.

Des de Comissions Obreres alerten que la situació que viuen els treballadors de serveis socials a l'Ajuntament de Badalona és límit. No es compleixen les ràtios per habitant i, asseguren, les condicions salarials són pitjor que a municipis similars. El sindicat recorda que fa ben bé una dècada que arrosseguen aquests problemes i admet que confiaven rebre una proposta per part de l'executiu local per ampliar la plantilla. El delegat de CCOO a l'Ajuntament de Badalona, Pol Acózar, afirma mostrar-se decebuts amb el departament de Recursos Humans.

Enlloc de tenir una proposta de RRHH per millorar la situació de serveis socials, el que tenim sobre la taula es una proposta per millorar les condicions de menys d'una vintena de comandaments de l'Ajuntament de Badalona

La manca de treballadors fa que els casos a tractar s'acumulin i que hagin de destinar part de la seva jornada laboral a fer tràmits administratius que, defensen, no els pertoquen. Tot plegat, s'agreuja, afirmen, a causa del context social que viu la ciutat. Una de les treballadores, la Marta Soriano, denucia patir càrregues de treball i violència per part dels usuaris.

La manca de recursos fa que les professionals ens trobem amb una total indefensió a l'hora d'atendre casos el nostre dia a dia, el cost emocional molt gran.

A banda de la manca estructural de personal, denuncien bretxa salarial dins la mateixa plantilla municipal. Afirmen que hi ha un greuge comparatiu pel que fa a sou amb altres treballadors municipals de la mateixa categoria.

serveis socials

Aquí podeu escoltar l'entrevista íntegra al Badalona Matí