CCOO denuncia que el 60% dels diners europeus destinats a la rehabilitació d'edificis es retornen

CCOO denuncia que el 60% dels diners europeus destinats a la rehabilitació d'edificis es retornen
Àlex Sisó
01/03/2024 - 21:25

Badalona - CCOO fa una crida a què les administracions reorientin la dotació europea cap a la rehabilitació real d'habitatges Des del sindicat afirmen que el 60% dels diners s'estan retornant perquè, segons diuen, els ajuntaments no han trobat la fórmula per destinar-los a inspeccionar i rehabilitar finques.

El secretari General de CCOO Catalunya, Javier Pacheco, assegura que hi ha una injecció econòmica molt potent que s'està retornant a Europa per la via de la construcció i rehabilitació d'habitatges, per tal d'adaptar-los a l'eficiència energètica per fer front al canvi climàtic. Considera que aquests recursos es podrien aprofitar per inspeccionar i rehabilitar molts edificis i evitar que les persones en situació d'emergència, com les afectades per l'esfondrament del carrer Canigó, acabin patint les conseqüències.

Entrevistat al BDN360, Pacheco ha recordat que l'any 2020, CCOO va promoure un pacte per la promoció econòmica i social en situació de pandèmia, que es va portar al Ple de Badalona, i que entre algunes mesures plantejava posar en marxa tot un seguit d'inspeccions als edificis on residien persones en situacions de vulnerabilitat. Tot plegat, per evitar arribar a circumstàncies com les del carrer Canigó. Lamenta, però, que el pacte no hagi prosperat.

Des de CCOO consideren que davant crisis com les del carrer Canigó, els ajuntaments i diputacions han de posar a disposició dels afectats un habitatge d'emergència habitacional. Exigeixen que els damnificats no es quedin al carrer.

Entrevista al BDN 360