CCOO ofereix la seva seu com a refugi climàtic

CCOO ofereix la seva seu com a refugi climàtic
Susana Soldado
25/07/2023 - 15:24

Raval - La calor incrementa la sinistralitat laboral en un 10% segons dades de l'Institut de Salut Global de Barcelona. Per evitar possibles cops de calor, Comissions Obreres posa les seves oficines a disposició de les persones que treballen al carrer. Un refugi climàtic que es podrà fer servir fins al 28 de juliol i durant tot el mes de setembre.

Treballar a l'aire lliure pot arribar a ser perillós en determinades hores del dia i en dies d'elevada temperatura. Conscients d'això el sindicat Comissions Obreres obre les portes de les seves oficines de dilluns a dijous 9h a 14h i de 16h a 19h i divendres de 9h a 14h a totes les persones que treballin al carrer. Ofereixen un espai amb aire condicionat, lavabo, una font d'aigua i la possibilitat de fer un cafè. La iniciativa es fa a totes les oficines de comissions obreres a l'estat espanyol, també a Badalona. 'Escombriaires, repartidors de Correus, instal·ladors, treballadors de jardineria... han de treballar al carrer sota temperatures extremes. Nosaltres hem de tenir igualment les oficines obertes' assegura Ovidi Huertas, delegat a Badalona de CCOO.

La setmana passada tres treballadors van morir a Madrid a causa d'un cop de calor. És difícil trobar estadístiques al respecte, ja que, segons expliquen des de CCOO, els cops de calor no són considerats accident laboral per algunes mútues. Segons expliquen des del sindicat, la normativa obliga les empreses a avaluar els riscos derivats de la calor i tenir plans de prevenció que incloguin mesures com prohibir treballar en les hores de més calor. Tot i això, segons Huertas, no totes les empreses el tenen. 'Les empreses grans sí posen en marxa mesures per evitar els cops de calor, però les petites empreses que no tenen representants dels treballados no tenen plans de prevenció' afirma.

La seu de CCOO a Badalona es troba al Carrer de Font i Escolà, 6, al barri del Raval.