CCOO reclama al govern que redueixi comandaments i simplifiqui l'estructura municipal

CCOO reclama al govern que redueixi comandaments i simplifiqui l'estructura municipal
Mar Martínez / Jordi Ribàs
13/11/2023 - 12:29

Badalona - El sindicat Comissions Obreres reclama al govern dels populars que d'una vegada per totes reorganitzi l'estructura municipal, simplifiqui el nombre de serveis i redueixi els comandaments. En canvi, el govern aposta per contractar nous alts càrrecs.

Pol Acózar, delegat sindical de Comissions Obreres a l'Ajuntament de Badalona, comenta que en quinze anys la plantilla municipal ha perdut més d'una quarta part del personal i que, en l'actualitat, hi ha més de dues-centes places vacants no cobertes. I que, funcionaris de guàrdia urbana a banda, queden 700 treballadors que no donen l'abast per solucionar els problemes de la ciutat. El sindicat considera, a més, que la segmentació de l'administració impedeix que sigui operativa i això duu al col·lapse.

A més, Comissions veu innecessària la diagnosi que el govern ha encarregat a una empresa externa per reorganitzar la relació dels llocs de treball, perquè és, diu, la tercera que se'n fa en pocs anys. El sindicat aposta per reduir el nombre de comandaments, però, en canvi, assegura que el govern vol augmentar-los. Així mateix ho ha confirmat l'alcalde Xavier García Albiol a l'entrevista del BDN360º d'aquest dilluns.

Comissions Obreres assegura que, dels 1250 treballadors municipals, una cinquena part són comandaments que, en alguns casos, multipliquen per quatre el salari mínim interprofessional.