CCOO, UGT I IAC-CATAC consideren 'irresponsables' les declaracions de l'alcalde sobre els funcionaris municipals

CCOO, UGT I IAC-CATAC consideren 'irresponsables' les declaracions de l'alcalde sobre els funcionaris municipals
Laia Martínez | Jordi Ribàs | Laura Valverde
24/05/2024 - 15:31

Badalona - Comissions Obreres, UGT i IAC-CATAC responen a les declaracions que va fer ahir l'Alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, al Badalona Matí, on titlla d'incompetents a alguns dels funcionaris municipals. Tots tres sindicats defensen que són unes declaracions injustes i desafortunades, i que és irresponsable culpar als treballadors municipals.

El sindicat Comissions Obreres defensa que és 'irresponsable culpabilitzar als treballadors municipals'. Els representants d'aquest sindicat recriminen Garcia Albiol que 'estengui tòpics injustificats sobre el personal funcionari'. Apunten que és l'alcalde qui ha d'assumir la seva responsabilitat en la direcció del consistori, tant pel darrer any com per les anteriors vegades que ha sigut alcalde.

  • Pol Acózar és el secretari general de CCOO a l'Ajuntament de Badalona
calor viver edifici municipal

Acózar denuncia que l'alcalde ha atacat a la part més feble. En aquest sentit, sosté que la plantilla municipal és una de les que més tasques i responsabilitats acumula i, a la vegada, diu, és una de les més mal pagades de l'àrea metropolitana.

Els representants sindicals consideren que les declaracions demostren una falta de reconeixement de la professionalitat de la plantilla municipal. Des dels sindicats UGT i IAC-CATAC expliquen que fa mesos que treballen en un acord amb el govern per a la millora de la productivitat del servei, que passa per un augment dels recursos de l'ens municipal.

  • Laura Hernández, secretària General de la UGT de l'Ajuntament de Badalona:
  • Juan Carlos Forcén, delegat sindical de IAC-CATAC de l'Ajuntament de Badalona:

Per tot plegat, conviden l'alcalde a rectificar i li allarguen la mà per treballar conjuntament per agilitzar l'administració.

VIVER

CRÍTIQUES DE L'OPOSICIÓ

Algunes de les forces polítiques amb representació al consistori també s'han sumat a les crítiques per les declaracions de l'alcalde sobre els funcionaris de l'ajuntament.

Àlex Montornès, president del grup d'Esquerra Republicana, ha afirmat que els treballadors mereixen una disculpa pública de l'alcalde i ha donat a entendre que el govern d'Albiol s'escuda amb excuses.

De forma similar, Aïda Llauradó, presidenta del grup municipal dels comuns, apunta que Albiol està tirant pilotes fora, i recorda que és responsabilitat del govern tirar endavant els contractes.

També se n'ha fet ressò a través de les xarxes socials, el president del grup municipal del PSC, Fernando Carrera. En el seu cas, demana a Albiol que treballi i deixi de culpa als altres de la seva 'incapacitat per donar la volta a l'Ajuntament'.

D'altra banda, Dolors Sabater, al capdavant de Guanyem Badalona, critica que Albiol no assumeixi responsabilitats. També l'acusa de voler aprofitar-se de la inoperància de l'Ajuntament amb l'objectiu de privatitzar serveis públics.