Censos i padrons conservats a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Badalona ja es poden consultar al web del Museu de Badalona

Censos i padrons conservats a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Badalona ja es poden consultar al web del Museu de Badalona
Raquel Moreno Escudero
09/11/2023 - 14:24

Badalona - Alguns dels censos i padrons que es conserven a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Badalona ja es poden consultar en línia al web del Museu de Badalona. Una digitalització que, segons expliquen des del Museu, permetrà agilitzar la recerca d'investigadors i ciutadans interessats en consultar aquests documents.

padró i cens 6

Els censos que es conserven a l'Arxiu van des del segle XIX fins al 1940 però en aquesta primera fase només es podran consultar en línia un cens incomplet datat al segle XIX i els de 1857 i 1860. En aquests documents s'hi poden trobar dades demogràfiques, econòmiques i socials, en aquest cas de residents badalonins. Pel que fa als padrons es conserva un dels més antics de Catalunya, el de l'any 1717 que ja es pot consultar al web juntament amb la resta de padrons fins al 1914. Ho ha explicat la cap de l'Arxiu Històric del Museu de Badalona, Montserrat Carreras.

La digitalització d'aquests documents permet preservar-los

padró i cens 1

La Lis González és una de les usuàries de l'arxiu que des de fa uns mesos prepara un documental sobre el seu besavi. Tenir accés a aquests documents li ha permès conèixer el passat de la seva família i veu amb bons ulls poder-ho fer ara també des d'un portal web sense necessitat de desplaçar-se fins l'Arxiu del Museu.

Poder consultar els documents en línia fa més àgil la investigació

El Museu té previst digitalitzar ara els padrons dels anys 1921 i 1924, que podran consultar-se al web a partir del proper 2024. Una eina imprescindible, diuen, per a investigadors sobre història local o interessats en la genealogia.

padró i cens 4