Novembre d'astronomia a la Llibreria Mitja Mosca

Novembre d'astronomia a la Llibreria Mitja Mosca
Laia Martínez / Carles Tornero
07/11/2023 - 15:37

Llibreria Mitja Mosca, Badalona - La Llibreria Mitja Mosca acollirà un cicle d'Introducció a l'Astronomia aquest novembre. Serà conduït per l'astrofísica Mar Mezcua i, durant 3 dijous, parlarà sobre l'evolució de l'Univers, els forats negres i el descobriment d'altres mons.

UNIVERS COSMOS

Explorar l'espai i entendre què hi ha 'allà fora' és un dels objectius més perseguits per la humanitat. Conèixer l'origen de l'Univers i de la vida. Per a molta gent és difícil comprendre el funcionament del cosmos i és per això que a Badalona hi haurà unes xerrades divulgatives per entendre, de forma entenedora, aquest àmbit.

Programa:

🌌 El cicle començarà aquest dijous 9 de novembre, a les 19:30 h, amb “Origen i evolució de l'Univers”. Es donarà a conèixer la història del cosmos des de l'explosió del Big Bang ara fa uns 13.800 milions d'anys, amb la formació de les primeres galàxies, el naixement del sistema solar fins a l'actualitat.

🕳️ El dijous següent, 16 de novembre, a la mateixa hora, la trobada se centrarà en els forats negres supermassius, que són els motors més potents de l'Univers, els forats negres estel·lars i què s'entén per canibalisme galàctic.

L'astrofísica Mar Mezcua, entrevistada al programa BDN 360º

🔭 El cicle clourà el dijous 23 de novembre, també a a les 19:30 h, amb el tema “Exoplanetes: el descobriment d'altres mons”. La Mar Mezcua ens farà viatjar per l'Univers fins a arribar als planetes que es troben fora del nostre Sistema Solar i ens explicarà les seves característiques i les tècniques que s'utilitzen per descobrir-los.

Quin serà el següent descobriment per la Mar Mezcua?

L'astrofísica Mar Mezcua, entrevistada al programa BDN 360º

📺 Badalona Notícies del 7 de novembre:

Badalona Notícies

L'entrevista sencera és del 6 de novembre al Badalona 360º: