Clam a les portes de l'Olímpic: 'No és una guerra, és un genocidi'

Clam a les portes de l'Olímpic: 'No és una guerra, és un genocidi'
Àlex Sisó
30/01/2024 - 21:57

Badalona - Sota el lema 'Aturem el genocidi a Palestina', unes 300 persones s'han concentrat aquest dimarts al vespre en solidaritat amb el poble palestí. Ho han fet a l'exterior del Palau Olímpic, coincidint amb el partit entre la Penya i el Hapoel Tel Aviv. La convocatòria, organitzada per una desena d'entitats, s'ha desenvolupat sense incidents i davant un ampli dispositiu dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Badalona.

acces 5
Accés 5 de l'Olímpic

La majoria dels manifestants s'han concentrat davant l'entrada principal del pavelló, tot i que alguns han preferit fer-ho davant l'accés 5, per on anaven entrant el centenar d'aficionats israelians del Hapoel Tel-Aviv. Banderes de Palestina en mà, els assistents denuncien que Israel utilitza l'esport per blanquejar els seus crims contra el poble palestí. Lamenten que el conflicte a la franja de Gaza no és una guerra, sinó un genocidi que està provocant milers de víctimes innocents.

La Fàtima s'ha volgut sumar a la concentració:

Els concentrats consideren que Israel, els Estats Units i Europa són còmplices del conflicte. Demanen un alto el foc al Pròxim Orient i que es penalitzi als responsables del genocidi al poble palestí.

En Luis Ros és membre de la PAC Badalona.

WhatsApp Image 2024-01-30 at 20.06.44
Manifestants exhibint banderes de Palestina.

Recordem que l'actual fase del conflicte bèl·lic entre Israel i Palestina es va iniciar passat 7 d'octubre, quan el grup radical palestí Hamàs va atacar per sorpresa Israel, matant més d'un miler de persones, la majoria civils, i segrestant a més de 230. Des d'aleshores Israel ha dut a terme una extensa campanya de bombardejos sobre la Franja de Gaza i un dur bloqueig del territori que ha deixat prop de 27.000 morts i més de 65.000 ferits.