Collboni reclama ampliar el metro cap a l'àrea metropolitana, perllongant la L1 fins a Badalona

Collboni reclama ampliar el metro cap a l'àrea metropolitana, perllongant la L1 fins a Badalona
Judit Larios
16/02/2024 - 20:40

Barcelona - L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha reclamat a la Generalitat una inversió per perllongar el metro cap a l'àrea metropolitana. Entre les propostes que ha posat sobre la taula s'hi troba ampliar el servei de la L1 fins al centre de Badalona. Les obres, segons Collboni, tindrien un pressupost de 3.000 milions d'euros en els pròxims 10 anys.

El pla de Collboni és «relligar» la mobilitat barcelonina amb la metropolitana fent créixer les línies de metro. En concret, l'alcalde de la ciutat comtal demana ampliar la línia L1 entre Fondo i el centre de Badalona i la L3 cap a Esplugues de Llobregat. Per la L2, aposta per una prolongació que permeti la connexió amb la muntanya de Montjuïc. Collboni ha fet una crida al Govern a millorar la mobilitat i ha considerat que la inversió necessària per a aquest projecte és raonable.

És molt assumible per part de la Generalitat. Si no volem tenir sequera d'infraestructures i les seves conseqüències d'aquí a 10 anys és el moment de prioritzar aquestes inversions.

Segons Collboni, el perllongament d'aquestes línies del metro podria ajudar a solucionar el problema d'habitatge. L'alcalde defensa que una bona connexió en transport públic facilitaria equilibrar els preus dels pisos de diferents zones de Barcelona, alhora que convertiria el mercat d'habitatge de les ciutats metropolitanes, diu, en una opció.

Foto: Ajuntament de Barcelona