Combatre la soledat no desitjada amb escapades per reconnectar

Combatre la soledat no desitjada amb escapades per reconnectar
Laia Martínez / Núria Rodríguez
20/09/2023 - 14:15

Badalona - 120 persones de tot el territori, i una desena d'usuaris a Badalona, han participat aquest estiu a les Vacances Amigues. Uns casals d'estiu perquè la gent gran se senti i estigui acompanyada durant les vacances. És un dels objectius de l'entitat Amics de la gent gran, que treballa des de fa 36 anys per combatre aquest aïllament social mitjançant la participació social.

L'estiu és una de les pitjors èpoques per a les persones grans que pateixen soledat no desitjada.

La soledat pot augmentar durant les vacances d'estiu, tot i que molts cops l'associem a moments de companyia i desconnexió. Amics de la gent gran duu a terme diferents activitats, entre les quals uns casals d'estiu. Durant una setmana, tant els usuaris com els voluntaris marxen a un municipi de Catalunya i fan activitats plegats, com jocs de taula. És una iniciativa engegada per minvar l'impacte de la soledat no volguda que pateix la població d'edat avançada.

La voluntària Anna Villalobos i el director de l'entitat, Albert Quílez:

Des de l'entitat asseguren que la soledat no desitjada ha afectat una gran quantitat de ciutadans i s'ha disparat arran de la pandèmia. Avisen que dos de cada tres persones que acompanyen viuen físicament soles, però la gent es pot sentir sola malgrat conviure amb altres persones. Amics de la gent gran treballa també per proporcionar eines per gestionar la soledat i desestigmatitzar la vellesa. L'entitat badalonina compta amb més de 100 voluntaris al municipi.

ANNA I ALBERT WEB
Anna Villalobos al Badalona Matí